Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opilý řidič narazil autem do betonového sloupu. Zraněný se s Felicií na odpis snažil odjet

Aby řidič po nehodě rozbil hlavou přední sklo a přesto se ještě snažil s prakticky nepojízdným autem ujet? To se moc často nestává, ale tentokrát k tomu opravdu došlo. Stalo se to v sobotu 10. března v podvečer a za volant sedl čtyřicetiletý cizinec v jedné z obcí na Frýdlantsku.

Ten se svým známým ujel jen pár set metrů než ho polekal protijedoucí vůz, strhl řízení a narazil do betonového sloupku plotu rodinného domu. „Posádka vlivem setrvačnosti pokračovala dál. Výlet mužů mimo kabinu však zastavila palubní deska a čelní sklo,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Přitom se oba zranili a auto dostalo také hodně zabrat. Řidič se přesto pokusil znovu nastartovat a ujet, což se mu nakonec i částečně povedlo. Zvládl už ale jen dvě stě metrů než auto definitivně odešlo.

Pak už na místo dorazila policejní hlídka a řidič se ke všemu přiznal. „Provedená orientační dechová zkouška prokázala přítomnost alkoholu v dechu. Přístroj vykázal hodnoty téměř 1,8 promile,“ dodal mluvčí.

Poté vyšlo najevo několik přestupků, auto nemělo technickou prohlídku ani povinné ručení. „Dalšími přestupkovými hříšníky byli zjištěni také původní majitelé vozidla, kteří v zákonné lhůtě vozidlo nepřepsali na nového majitele. Muži zákona proto přestupková jednání zbylých osob oznámili k řešení příslušnému správnímu orgánu,“ uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, Frýdlantsko, nehoda, alkohol, Škoda Felicia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič narazil autem do betonového sloupu. Zraněný se s Felicií na odpis snažil odjet  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.