Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: Nad Jizerou kroužilo pět záchranářských vrtulníků. Cvičily na povodně

Jedno z největších taktických cvičení složek Integrovaného záchranného systému posledních let proběhlo ve čtvrtek v okolí Jizery na Turnovsku. Zaměřené bylo na koordinaci nasazení letecké techniky při řešení mimořádné události značného rozsahu. To událostí jsou povodně a zúčastnilo se ho pět vrtulníků.

„Od povodní, které postihly Liberecký kraj v roce 2010, šlo o největší cvičení tohoto typu. Při náročné a rozsáhlé akci vrtulníky monitorovaly vytyčenou oblast, zásobovaly obce humanitární pomocí, přepravovaly kynology HZS LK, a především zachraňovaly osoby,“ popsala největší zásah v historii kraj mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Záchranáři během cvičení celkem řešili pětadvacet úkolů, mezi kterými byla záchrana osoby ze stromu, přeprava humanitární pomoci z letiště v Lomnici nad Popelkou do okolních obcí, pátrání po ztracené osobě v nesnázích, záchrana osoby obklopené vodou na mostku přes Jizeru nebo záchrana osoby s těžkým úrazem po dopravní nehodě.

„Cvičení zaměstnalo bez mála stovku účastníků, z řad složek IZS, včetně deseti jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí. Všechny složky IZS se tak zaměřily na procvičení situací, které mohou přijít v reálné podobě,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto HZ LK

Štítky Cvičení, IZS, povodně, hasiči, záchranáři, policie, povodeň, Jizera, Liberecký kraj, sbor dobrovolných hasičů, Lomnice nad Popelkou, integrovaný záchranný systém

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Nad Jizerou kroužilo pět záchranářských vrtulníků. Cvičily na povodně  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.