Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Bezdomovec okradl svého známého. Za peníze si zaplatil jídlo, hotel a alkohol

O celý důchod a veškeré úspory okradl koncem dubna pětačtyřicetiletý bezdomovec svého jednasedmdesátiletého známého. Přitom ho ještě fyzicky napadl. Poté si chtěl dopřát luxus, a tak se ubytoval v centru České Lípy.

Všechno začalo na lavičce v ulici U Vodního hradu v České Lípě, kde si mladší z mužů u svého kolegy bezdomovce všiml velkého finančního obnosu.

„Když pobral kuráž, začal do něj strkat a křičet, ať mu své peníze dá. O poznání starší a slabší muž je před ním chvilku zapíral, ovšem zbytečně. Pachatel je ten večer viděl na vlastní oči a trval tvrdě na svém. Nakonec ho několikrát udeřil pěstí do obličeje a pohrozil mu, že ho ještě skope, pokud bude dělat problémy. Pak si peníze vzal z jeho kapsy sám,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Šlo o celý měsíční starobní důchod a úspory poškozeného. Celkem mu ukradl 15 tisíc korun.

A zatímco starý muž byl bez koruny, lupič si začal okamžitě užívat. „Šel si nakoupit jídlo a alkohol a ubytoval se v jednom hotelu v centru České Lípy. Sem si také pozval svého kamaráda, aby si jeho dočasného luxusu trochu užil s ním. Ten důvod jeho náhlého zbohatnutí neznal, obviněný mu napovídal, že dostal nějaké peníze od své sestry,“ dodala mluvčí.

Jenže v závěru minulého týdne si policisté pro muže došli rovnou do hotelového pokoje. „Během několika okamžiků se jim k loupeži přiznal a spolupracoval s nimi. Na rozhodnutí soudu o vině trestu si proto počká na svobodě,“ uzavřela Baláková.

Hrozí mu až desetiletý trest odnětí svobody. A peníze? Všechny stačil utratit ještě do svého zatčení v hotelu.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Policie ČR, alkohol, bezdomovec, loupež, peníze, hotel, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezdomovec okradl svého známého. Za peníze si zaplatil jídlo, hotel a alkohol  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.