Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Čeští policisté zadrželi tři z pěti luxusních automobilů ukradených v Rakousku

Jen několik málo hodin trvalo českým policistům, než zadrželi tři z pěti luxusních automobilů ukradených v Rakousku. Čtyři Audi a jeden Volkswagen kdosi ukradl v autosalonu v Neukirchen am Walde. Tři kradená vozidla se podařilo vypátrat v Praze a Libereckém kraji.

„Poté, co jsme obdrželi zprávu, že tři vozidla značky Audi přejela přes česko-rakouskou hranici, ihned jsme tuto informaci předali všem hlídkujícím policistům. Zanedlouho se jim podařilo zadržet dvě z těchto vozidel a to v Praze a v Libereckém kraji. Třetí vozidlo v dnešních ranních hodinách bylo nalezeno bez řidiče v areálu pivovaru ve Svijanech,“ shrnula mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

Nejprve si v pátek odpoledne pražští policisté na Jižní spojce povšimli vozidla, o kterém lustrací zjistili, že se jedná jedno z kradených aut v Rakousku. Řidiče se tedy pokusili zastavit, ale ten se snažil ujet. „Do jeho pronásledování se průběžně zapojili policisté pohotovostní motorizované jednotky a pražské cizinecké policie,“ dodala mluvčí. Po několika minutách jízdy řidič vozidlo zastavil a snažil se policistům utéct. Muže ale policisté obratem zadrželi.

V téměř tu samou dobu zadržela jiná hlídka dalšího pachatele v odcizeném autě v Příšovicích u Turnova. „Krátce před páteční čtrnáctou hodinou byla vyslána hlídka z oddělení silničního dohledu do Příšovic na silnici D10 ve směru z Prahy do Turnova, jelikož obdrželi informaci, že v tomto směru jede vozidlo značky Audi, které bylo odcizeno v Rakousku a pronásledují ho policisté z Mnichova Hradiště,“ popsala mluvčí policie.

Liberečtí dopravní policisté si jako místo pro zastavení řidiče vybrali úsek silnice u benzinové čerpací stanice Shell a jako zátaras použili náhodně vybraný, v té době kolemjedoucí, kamion. „V okamžiku, kdy policisté spatřili odcizené bílé vozidlo Audi s černou střechou, zastavili provoz a za použití donucovacího prostředku hrozba střelnou zbraní donutili řidiče před zátarasem zastavit. Muže, který řídil odcizené vozidlo, následně zadrželi,“ uzavřela Nguyenová.

Oba řidiči jsou cizinci ve věku 30 let a 47 let. V tuto chvíli jsou oba zadrženi a v nejbližších dnech je čeká soud, který rozhodne o jejich vydání do Rakouska.

Foto Policie ČR

Štítky Praha, Liberecký kraj, Audi, krimi, Policie ČR, krádež, Ivana Nguyenová, Rakousko, Volkswagen, Policejní prezidium České republiky, Cizinecká policie, Turnov, Svijany, Příšovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Čeští policisté zadrželi tři z pěti luxusních automobilů ukradených v Rakousku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.