Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté kontrolovali přejezdy. Šest řidičů projelo na červenou

Minulý týden se policisté zaměřili na železniční přejezdy. Tedy přesně řečeno na chování řidičů a chodců u přejezdů. A není to dobrý výsledek. Hned šest řidičů projelo na červenou, stejně jako čtyři chodci.

Do akce se zapojilo dvacet policistů ve spolupráci s pracovníky drah. „Během akce řešili policisté celkem sedmnáct přestupků v místech železničních přejezdů, kdy sedm z nich oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu řešení a deset vyřešili ožením příkazových bloků v celkové částce 3200 korun,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Šest řidičů vjelo na přejezd, když ještě svítila červená a také byla dávána zvuková výstraha. „Další čtyři řidiči před železničním přejezdem, u kterého byla umístěna dopravní značka Stůj, dej přednost v jízdě!, nezastavili vozidlo na takovém místě, odkud by měli náležitý rozhled na trať,“ dodala mluvčí.

Ale problémy měli i chodci. Čtyři z nich začali přecházet ve chvíli, kdy ještě svítila červená a teprve se zvedaly závory. Stejný prohřešek pak policisté zaznamenali u jednoho cyklisty.

Jeden řidič také dostal pokutu za překročení rychlosti při přejíždění kolejí, další pak platil kvůli telefonování za jízdy.

Velkým problémem je také chování lidí přímo na nádražích, když chodí tam, kde se to nesmí. „Zde uložili v jedenácti případech na místě pokuty v celkové částce 4 200 korun, neboť na výzvu k opuštění prostoru kolejiště nerespektovali pokynů pracovníků Českých drah,“ uvedla Šrýtrová.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie, přejezdy, kontroly, železniční přejezd, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté kontrolovali přejezdy. Šest řidičů projelo na červenou  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.