Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Starší žena z Liberecka se měla stát obětí podvodníka. Zeť však přišel včas

Další ohavný případ, kdy neznámý muž téměř obral seniorku o všechny její úspory, se stal v pátek 11. května v Chrastavě. Podvodník chtěl z této důvěřivé ženy vylákat peníze prostřednictvím telefonních hovorů. Naštěstí vše dobře dopadlo.

,,Ahoj babi,“ ozvalo se na druhém konci, když seniorce zazvonil telefon. Prozatím neznámý muž, který se vydával za vnuka, chtěl po žene peníze. Žena se nechala zmást i z důvodu, že hlas, který patřil podvodníkovi byl prý velmi podobný hlasu jejího pravého vnuka. „Jako důvod uvedl, že by chtěl udělat radost své rodině,“ sdělila mluvčí Krajského ředitelství policie Libereckého kraje Vladimíra Šrýtrová.

Žena se následně muže zeptala, jak velkou částku potřebuje, načež ji nic konkrétního neřekl. „Seniorka muži na druhém konci aparátu peníze přislíbila s tím, že je musí vybrat ze svého účtu. Také mu prozradila, kolik peněz má asi na svém účtu,“ dodala Šrýtrová. Podvodník poznamenal, že to úplně nekoresponduje s jeho představou a ať je tedy vybere všechny.

Seniorka nelenila a zavolala do banky, kde měla peníze uložené. Zjistila, že mají přes poledne zavřeno. Muž, který se vydával za vnuka, zavolal ženě o něco později. Ta, když mu sdělila, že mají v oné bance přes poledne zavřeno, poradil jí, ať si zavolá taxíka a dojede do Liberce, kde mají určitě otevřeno.

Podfukář volal ten den ještě několikrát. „Dále ji požádal, aby hlavně nic neříkala rodině,“ prozradila Šrýtrová. Když však seniorku přišel navštívit vlastní zeť, mezitím co ona zrovna vedla další rozhovor s podvodníkem, zalekl se mužského hlasu, který slyšel v bytě a hovor ukončil. Posléze už se ženu neopovážil kontaktovat.

Seniorka zeťovi vše pověděla. Ten nelenil a dostavil se na nejbližší policejní služebnu. Dotyčná tak nepřišla o žádné své úspory, naštěstí. Pachtateli hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Příběh má sice šťastný konec, nicméně policie apeluje na všechny seniory, aby nebyli přehnaně důvěřiví a měli se na pozoru.

Foto pixabay.com

Štítky Chrastava, seniorka, podvodník, policie, peníze, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starší žena z Liberecka se měla stát obětí podvodníka. Zeť však přišel včas  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.