Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

FOTO, VIDEO: NA Kunratické shořela stodola. Dva lidé se popálili

, aktualizováno 22. května 2018, 11:09

K požáru domu v Kunratické ulici se v pondělí odpoledne sjelo šest jednotek hasičů a také záchranáři. Černý kouř byl vidět z několika kilometrů. Při požáru se popálili dva lidé, záchranáři je převezli do nemocnice.

Na místě zasahovalo deset cisternových automobilových stříkaček i výšková technika. Událost byla ohlášená v 16:19 hodin. „V oznámení hasiči obdrželi informaci, že je již střešní konstrukce stodoly v plamenech a hrozí rozšíření požáru na blízko stojící rodinné domy. Ty se hasičům podařilo před plameny uchránit. Sálavé teplo ovšem částečně poškodilo omítky domů a vlivem vysoké teploty popraskala skla v oknech," řekla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Na likvidaci požáru stodoly nasadili hasiči několik vodních proudů a pro lepší účinek hasební látky použili smáčedlo. „Již před 17. hodinou hlásil velitel zásahu lokalizaci. Zhruba další dvě hodiny však trvaly dohašovací práce. Kvůli zakouření zasahovali hasiči v dýchacích přístrojích," dodala mluvčí.

Podle ní hasiči Zdravotnické záchranné službě předaly do péče dvě popálené osoby, které byly převezeny do nemocnice.

Příčinou požáru byla pravděpodobně manipulace s otevřeným ohněm. Šetření vyšetřovatelů hasičů a policie ale stále ještě pokračuje. „Předběžně odhadnutá škoda způsobená požárem činí 970 tisíc korun. Hasiči svým efektivním zásahem uchránili majetek v hodnotě 3,5 milionu korun," uzavřela Bílková

Autoři | Foto

Štítky požár, Kunratická, Liberec, hasiči, HZS LK, ZZS LK, stodola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: NA Kunratické shořela stodola. Dva lidé se popálili  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.