Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Policie zadržela dva mladíky. Distribuovali anabolika, odběratelům je sami aplikovali

Celkem pět lidí v těchto dnech zadrželi kriminalisté na Jablonecku. Při rozsáhlé akci s krycím názvem Korbič se policisté zaměřili na distribuci látek s anabolickým a hormonálním účinkem. Dva mladíky už kriminalisté obvinili. Vyšetřování jsou na svobodě.

Policisté v rámci akce provedli tři domovní prohlídky a dvě prohlídky nebytových prostor. „Při těchto prohlídkách byly zajištěny anabolika a látky s hormonálním účinkem – stanozolol, testosteron, trenbolon, růstové hormony HGH, nandrolon, drostanolon, inzulin a jiné – v tekuté injekční formě a tabletách,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Podle ní policisté zajistili také více jak 400 gramů sušené marihuany, tři pěstírny konopí a pěstební stany – v jedné pěstírně se pěstovalo a byly v ní čerstvě odřezané vzrostlé rostliny, ve dvou pěstírnách pak byly uložené rostliny konopí z předešlých pěstování.

Mladšímu z obviněných policisté prokázali minimálně jednoho kilogramu sušené marihuany na čtyřech místech v okrese Jablonec nad Nisou a její distribuce v množství 560 gramů.

„Dále oběma obviněným byla prokázána distribuce látek s anabolickým a hormonálním účinkem, kdy starší obviněný dokonce jejich odběratelům v místě bydliště tyto anabolika injekčně aplikoval,“ informovala mluvčí.

Třiadvacetiletého muže zadržela zásahová jednotka při řízení auta. „Shodou okolností bylo zadržení provedeno před bydlištěm dalšího podezřelého. Ten, když viděl, co se na ulici odehrává, tak ihned začal odřezávat rostliny konopí, které doma pěstoval. Ovšem manipulací s těmito rostlinami došlo k rozšíření jejich typického zápachu do okolí domu a tím sám policisty upozornil na další pěstírnu konopí,“ popsala Sochorová.

Oba dva obvinění jsou v současné době na svobodě, stejně jako další tři lidé, kteří byli v rámci akce zadrženi. Mladšímu z obviněných hrozí až deset let vězení, starší by mohl jít za mříže na rok.

Podle policistů se trestná činnost související s nakládáním s látkami s hormonálním nebo anabolickým účinkem se na Jablonecku velmi rozšířila. „V této souvislosti jablonečtí kriminalisté žádají veřejnost, pokud někdo má jakékoliv poznatky k uvedené trestné činnosti související s nakládáním s látkami s hormonálním nebo anabolickým účinkem, ať kontaktuje policisty telefonicky na bezplatné lince 158,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, Korbič, anabolika, marihuana, Jablonec, okres Jablonec nad Nisou, rostliny, konopí, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zadržela dva mladíky. Distribuovali anabolika, odběratelům je sami aplikovali  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.