Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nebezpečný mladík z Jablonecka už sedí za mřížemi. Hrozí mu až deset let

Trestní stíhání dvaadvacetiletého mladíka z Jablonecka zahájil v předešlých dnech policejní komisař. Dotyčný je obviněn ze spáchání dvou přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví a zločinu loupeže. Tuto trestnou činnost stihl napáchat letos a nyní mu hrozí až deset let vězení.

Mladík, který je za svou trestou činnost v současné době stíhán, v letošním roce nožem ublížil dvakrát. 

Nejprve 17. února po třiadvacáté hodině na jedné diskotéce v centru Jablonce nad Nisou fyzicky napadal o tři roky starší přítelkyni. Té se ovšem zastal jeden z návštěvníků diskotéky, na což podezřelý reagoval tak, že udeřil do oblasti hlavy tzv. hlavičkou,“ vyjádřila se k situaci mluvčí policie Dagmar Sochorová. Poškozený muž útočníka odstrčil ke zdi, ten však vzal židli a hodil ji směrem k poškozenému. Následně rozbil půllitr a s pomocí střepů dotyčného ještě pořezal. Byly mu naměřené necelé dvě promile alkoholu.

Loupež se pro změnu stala 30. dubna na parkovišti u nejmenovaného motorestu v Plavech. „Tehdy v noci v půl jedenácté přistoupil k osobnímu motorovému vozidlu, ve kterém seděl dvacetiletý mladík se stejně starou slečnou. Agresor po mladíkovi požadoval odvoz do vedlejší obce, což mladík odmítl a vysvětlil mu, že není taxislužba, opět dodala mluvčí. Pachatel si nedal říct a chtěl po mladíkovi alespoň finanční obnos s tím, že má u sebe zbraň a následně na něj zaútočil nožem, kterým ho i zranil. Poškozený ho odstrčil a začal bránit svou přítelkyni, neboť měl o ni strach. Stíhaný mladík i nadále trval na svém a požadoval peníze. Svého nebezpečného jednání zanechal až když kolem projelo jiné auto, kterého se lekl a utekl. 

Komisař následně zaslal státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí do vazby. Podanému návrhu Okresní soud v Jablonci nad Nisou vyhověl a obviněného poslal do vazby. Nyní se nachází ve Vazební věznici Liberec a hrozí mu pobyt za mřížemi v délce deseti roků.

Foto pixabay.com

Štítky Jablonecko, Jablonec nad Nisou, loupež, ublížení na zdraví, výtržnictví, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebezpečný mladík z Jablonecka už sedí za mřížemi. Hrozí mu až deset let  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.