Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté ho chtěli zkontrolovat, muž z Vratislavic ale věděl, že nadýchá a tak ujížděl

Další případ muže, který požil a nebál se sednout za volat, zjistila policejní hlídka ve Vratislavích. Tento muž sice řidičák měl, pro změnu však začal policistům ujíždět. Nyní mu hrozí, v případě odsouzení, jeden rok za mřížemi.

Před několik málo hodinami jsme psali o muži, který se nebál sednout za volant, přestože pak při následné policejní kontrole nadýchal dvě promile a ještě k tomu ani nebyl vlastníkem řidičského oprávnění. 

Pětačtyřicetiletý muž z Vratislavic poté, co požil, začal pro změnu policejní hlídce, které ho chtěla podrobit dechové zkoušce, ujíždět. 

Ke konci minulého týdne, konkrétně ve čtvrtek 7. června, si zašel Vrastilavičan do místního podniku na pár „kousků“. Na tom by nebylo nic divného, kdyby ho nenapadlo tu krátkou vzdálenost, ktera ho dělila od domova, odřídit a následně unikat hlídce. 

„Krátce před dvacátou hodinou patřili policisté z obvodního oddělení ve Vratislavicích, projíždět na Aloisině Výšině osobní automobil Škoda. Vcelku rychlá a poněkud kostrbatá jízda se policistům zdála být podezřelá, a proto se rozhodli automobil zastavit a osádku zkontrolovat. Jakmile se za vozem rozjeli, řidič Škodovky zrychlil a rázným způsobem odbočil z hlavní komunikace,“ komentoval situaci policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Policistům tak následně nezbylo nic jiného, než rozsvítit majáky a být muži v patách. Ten si zřejmě po kratší době uvědomil, čeho se dopouští a tak raději zastavil.

Řidič měl všechny své doklady i automobil v pořádku, jen přístoj, který se používá na měření alkoholu, ukázal přes 1,8 promile. Dotyčnému tak na místě bylo zadrženo řidičské oprávnění a za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až jeden rok odnětí svobody. 

Řízení pod vlivem alkoholu

  • do 0,3 promile = přestupek za 2 500 až 20 000 korun a řidiči hrozí zákaz řízení na 6 – 12 měsíců
  • nad 0,3 promile = (většinou) přestupek za 2 500 až 20 000 korun, ztráta 7 bodů a řidiči hrozí zákaz řízení na 6 – 12 měsíců
  • 1 promile a výš = trestný čin za 25 000 až 50 000 korun, ztráta 7 bodů, řidiči hrozí zákaz řízení na 1 – 10 let a trest odnětí svobody až na 3 roky

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec, Vratislavice nad Nisou, policie, řidič, alkohol, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, ŠKODA AUTO a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté ho chtěli zkontrolovat, muž z Vratislavic ale věděl, že nadýchá a tak ujížděl  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.