Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opilý muž hrozil, že se podřeže. Ve vyhrocené situaci ho policisté zastavili taserem

Silně opilý mladík v sobotu v podvečer vyhrožoval před českolipskou ubytovnou ve Svatoplukově ulici sebevraždou. Situace byla velmi vyhrocená, měl pořezané ruce a ke krční tepně si přikládal žiletku. A protože se nepodařilo ho nijak uklidnit, policisté přistoupili ke krajní metodě, zastavili ho taserem.

„Sebevrah se v době příjezdu policistů a zdravotníků venku před ubytovacím zařízením potácel a bylo na první pohled vidět, že si už ublížil. Svědčily o tom krvácející řezné rány na obou jeho rukou. Byl silně rozrušený a vykřikoval, že se podřeže, jestli se k němu někdo přiblíží. Přitom si neustále přikládal žiletku na krk,“ popsala mluvčí policistů Ivana Baláková.

Podle ní se ho snažili přesvědčit o tom, že by se měl nechal ošetřit, ale on si nechtěl nechat pomoci. Vzhledem k tomu, že vyjednávání s ním nikam nevedlo a jeho nervozita v průběhu času jenom narůstala, vyžádala si situace od policistů rychlý zásah.

„Kdyby si vystresovaný muž vážně poranil krční tepnu, mohl by okamžitě zemřít, a to i navzdory tomu, že byli na místě zdravotníci. Policisté proto využili jeho chvilkové nepozornosti a použili k jeho záchraně jediný dostupný prostředek, který měli po ruce, a tím byl služební taser,“ dodala mluvčí, podle které ho za normálních okolností používají jen proti agresivním a ozbrojeným pachatelům trestné činnosti.

Potom, co ho taser zasáhl a dočasně ochromil, ho nejprve ošetřili zdravotníci zdravotnické záchranné služby. „Policisté následně asistovali při jeho převozu na chirurgickou ambulanci českolipské nemocnice. V souvislosti se zákrokem spojeným s použitím taseru mu žádné zranění nevzniklo,“ uzavřela Baláková.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky taser, policie, Česká Lípa, sebevrah, zdravotnický pracovník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž hrozil, že se podřeže. Ve vyhrocené situaci ho policisté zastavili taserem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.