Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pozdvižení mezi bezdomovci. Napadali strážníky, jedna z nich kvůli opilosti upadala do spánku

Velké starosti dělá strážníkům parta bezdomovců v lokalitě Slovanka v České Lípě. Konflikty jsou tu na denním pořádku, situace se ale vyhrotila naposledy v úterý, kdy tam policisté jezdili prakticky celý den.

„První oznámení přišlo před třetí hodinou odpolední. Několik postav se válelo pod keřem a obyvatelům tento obraz nelahodil,“ popsala první problém mluvčí strážníků Eva Vlastníková.

Za pár hodin se strážníci vraceli. „Tentokrát situace vypadala dramatičtěji, muži se hádali a postrkovali. Strážníci nalezli na místě stejnou sestavu známých tváří, přičemž ale jeden z nich ležel na zemi, nehýbal se a nijak nereagoval,“ řekla mluvčí.

Podle ní se muž nakonec sám probral, o kus dál na lavičce ale seděla žena tak opilá, že upadala do spánku. „U dvou nejvíce opilých prokázala dechová zkouška 2,3 a u ženy dokonce 3,5 promile alkoholu v dechu. Lékař potvrdil, že jsou oba schopní převozu do záchytné stanice, protože nekontrolovali své jednání, padali, potáceli se a téměř nevnímali, co se děje kolem,“ dodala Vlastníková.

Jenže převoz na záchytku neprobíhal hladce. Oba se nezávisle na sobě pokusili napadnout strážníky. Žena nejprve chtěla dát strážníkovi facku, vykoledovala si ale pouta na ruce. Pak to zkusila loktem, nakonec alespoň nadávala. Muž se začal bránit už při nasedání do služebního auta, takže skončil v poutech také. Po neúspěšných pokusech strážníka udeřit se uchýlil ke sprostým nadávkám. „Nic jim to ale nebylo platné, oba se vyspali v protialkoholní záchytné stanici. Zpovídat se budou z přestupků proti veřejnému pořádku,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto MP Liberec

Štítky Městská policie, Česká Lípa, bezdomovci, Slovanka, záchytka, bezdomovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozdvižení mezi bezdomovci. Napadali strážníky, jedna z nich kvůli opilosti upadala do spánku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.