Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Na Mácháči shořela rekreační chata. Škoda je milion korun

Pouze ohořelé trámy zůstaly z rekreační chaty, která shořela v neděli ve Starých Splavech u Máchova jezera. Byl to jeden z prvních zásahů pro novou jednotku v Doksech.

K požáru chaty v místě zvaném Borný vyjeli hasiči v neděli ráno. „Když naše jednotky přijely, tak už byla chata ve třetí fázi požáru, to znamená, že hořela plamenem. Naši hasiči sice požár uhasili, ale moc toho nezbylo," řekla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Okolnosti vzniku požáru se podle ní stále zjišťují. „Ještě je to stále ve vyšetřování policie," dodala. Nejspíš ale půjde o nešikovnou manipulaci s otevřeným ohněm.

U požáru zasahovalo šest jednotek včetně nové profesionální jednotky z Doks. Podle Bílkové se tak potvrdilo, že zřízení stanice s profesionálními hasiči u Máchova jezera je potřeba. „Příslušníci jsou zde plně vytíženi, a to i přes to, že slouží na stanici se základním a velmi omezeným vybavením," dodala.

Hasiči mají v Doksech jen provizorní sprchy i toalety. Nová stanice se teprve bude budovat. Hasiči v Doksech fungují od začátku června, za tu dobu už mají 29 výjezdů

Například během nedávných bouřkových aktivit a silného větru, který zasáhl Liberecký kraj, vyměnili hasiči ze stanice Doksy proudnice za motorové pily a likvidovali desítky popadaných stromů, které ohrožovaly majetek či bránily bezpečnému projetí po přilehlých komunikacích.

Autoři | Foto HZS LK | Zdroj ČTK

Štítky Doksy, HZS Lk, hasiči, požár, Staré Splavy, Máchovo jezero, chata, Borný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Na Mácháči shořela rekreační chata. Škoda je milion korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.