Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lupič v kukle s nožem přepadl vietnamskou večerku. Odnesl si pět tisíc, hrozí mu deset let

Muž maskovaný kuklou s nožem v ruce vstoupil 18. června do večerky v mimoňské ulici Letná. Byl úspěšný, ale ne nadlouho. Z prodejny si odnesl necelých pět tisíc, teď už ho ale má policie. Peníze chtěl podle svých slov použít na nový životní start v Praze.

„Jen co do obchodu vstoupil, začal na něj a jeho ženu křičet, ať mu dají peníze a přitom kolem sebe mával nožem, který si s sebou přinesl. V tu dobu byla s manžely v obchodě i jejich tříletá dcerka. Prodavač mu proto z obavy o svou rodinu otevřel pokladnu a nechal ho odejít i s lupem 4 800 korun, aniž by se ho pokusil zastavit,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Kriminalisté brzy věděli, o koho jde, nevěděli jen, kde ho najít. Pomohlo až vyhlášení celostátního pátrání a v úterý už ho měli. Zadrželi ho policisté při jedné z kontrol na pražském hlavním vlakovém nádraží.

Zadržený muž nic nezapíral a s českolipskými kriminalisty spolupracoval, proto jeho trestní stíhání nyní probíhá na svobodě. „V řízení před soudem mu za loupež v mimoňské večerce hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Pachatel motiv svého činu vysvětlil tím, že mu chyběly peníze do nového životního startu v Praze, kde si chtěl najít práci a neměl přitom ani na zaplacení nějakého ubytování nebo na jídlo.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Policie, přepadení, večerka, Mimoň, peníze, Praha, Letná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lupič v kukle s nožem přepadl vietnamskou večerku. Odnesl si pět tisíc, hrozí mu deset let  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.