Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Policisté zadrželi zdrogovaného Poláka. Řídil luxusní kradený vůz, nikdy nechodil ani do autoškoly

Na řidiče pod vlivem drog si počkali policisté v Jablonném v Podještědí. Na neobratnou a bezpečnost ohrožující jízdu byli policisté upozorněni v úterý 10. července okolo poledne, a díky tomu ho hlídka na místě již vyhlížela. Po zadržení zjistila, že luxusní vůz značky Mercedes je v Německu registrován jako odcizené vozidlo.

Poté, co byl třicetiletý cizinec zastaven, odmítal spolupracovat a na přítomnost policistů zareagoval až po udeření zbraní do předního okénka. „Teprve tohoto razantního zákroku se šofér zalekl a auto odemkl. Potom ho policisté během několika vteřin vytáhli ven a nasadili mu pouta," řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Zkouška na přítomnost návykových látek měla navíc pozitivní výsledek. Ke všemu není pachatel držitelem řidičského oprávnění, dokonce ani v minulosti nikdy nenavštěvoval autoškolu.

Odcizený vůz byl dle dalších zjištěných dat ukraden ten den ráno a jeho hodnota je odhadována na milion a půl korun. Zdrogovaný muž, vedený jako osoba bez domova, byl údajně pouze najatým řidičem. Z tohoto důvodu je obviněn z podílnictví. V případě odsouzení by mohl muž strávit za mřížemi až šest let. 

Foto Dominik Svoboda

Štítky krimi, řidič, drogy, Mimoň, Mercedes-Benz, Německo, Jablonné v Podještědí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zadrželi zdrogovaného Poláka. Řídil luxusní kradený vůz, nikdy nechodil ani do autoškoly  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.