Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Noční požár chalupy v Polubném. S plameny bojovalo šest jednotek hasičů, jeden se zranil

Krátce před středeční půlnocí byl na tísňovou linku ohlášen požár chalupy v Polubném. Na místo dorazilo šest jednotek hasičů, v tu chvíli byla celá chalupa v plamenech, které šlehaly z oken i ze střechy.

„Velitel zásahu rozhodl o nasazení třech vodních proudů pro hašení objektu, jedním proudem hasiči bránili rozšíření požáru na přilehlý les,“ popsal mluvčí hasičů Daniel Mlčoch.

Pod kontrolu se hasičům oheň podařilo dostat krátce před půl druhou. Zásah byl náročný, hasiči museli používat dýchací techniku. „I přes veškerou snahu zasahujících hasičů došlo ke zborcení střešní konstrukce, což značně zkomplikovalo dohašovací práce," uvedl řídící důstojník David Patrman.

Hasiči tedy museli pracně rozebírat a vynášet propadlou střechu ven z chalupy a dohašovat skrytá ohniska. „Při zásahu byl lehce zraněn jeden hasič. Příčina vzniku požáru, škoda a chráněné hodnoty jsou v současné době v šetření,“ uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky Polubný, požár, chalupa, hasiči, HZS LK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Noční požár chalupy v Polubném. S plameny bojovalo šest jednotek hasičů, jeden se zranil  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.