Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Výtržník pod vlivem drog házel dlažební kostky po pouličním osvětlení

V Hrádku nad Nisou na křižovatce ulic Sokolská a Liberecká byl policisty zadržen 24letý muž. V odpoledních hodinách se 3. července snažil poškodit veřejné osvětlení a městské kamery.

Agresivní muž hrubě urážel kolemjdoucí občany a nebezpečně se oháněl dřevěným klackem, kterým se následně pokusil poškodit dopravní značení přechod pro chodce. „Poté z chodníku vytrhal zámkovou dlažbu, vzápětí její kostky házel na pouliční osvětlení a městské kamery. Několikrát se snažil vylézt na sloup veřejného osvětlení, kde měl v úmyslu poškodit zde umístěné kamery,“ uvedla tisková mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Na místo byla přivolána policejní hlídka, jež muže zadržela a převezla na policejní služebnu obvodního oddělení v Hrádku nad Nisou, kde zadržený podstoupil dechovou zkoušku a orientační test na drogy. Oba tyto testy byly pozitivní – naměřená hodnota alkoholu činila více než půl promile, test na drogy pak prokázal přítomnost látek amphetaminu a opiátů. Muž z Hrádecka tak strávil noc v policejní cele v Liberci.

Následující den bylo proti muži zahájeno trestní stíhání pro přečin výtržnictví, za nějž mu hrozí trest odnětí svobody ve výši až dvou let.

 

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, drogy, trestní stíhání, přečin, zadržení, Hrádek nad Nisou, droga, videokamera, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výtržník pod vlivem drog házel dlažební kostky po pouličním osvětlení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.