Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

FOTO, VIDEO: V Zooparku našli mrtvého tygra i ledňáčka. Českolipský soud dva ze tří obviněných poslal do vazby

Zásah, jaký nepamatují. Tak hovoří policisté o operaci Trofi, na které spolupracovali s Celní správou České republiky. Při raziích ve středních Čechách a Libereckém kraji byli zatčeni tři lidé. Dva z nich už poslal českolipský soud, který na kauzu dohlíží, do vazby.

„Jenom na samotné realizaci, která proběhla začátkem tohoto týdne a v rámci které bylo provedeno devět domovních prohlídek a prohlídek nebytových prostor, se podílely čtyři desítky našich kriminalistů," řekl krajský ředitel Vladislav Husák.

Celníci s policisty zajistili tělo usmrceného tygra, čtyři kůže, tygří drápy a další tygří produkty (masox a tygří víno). Mimo to i sadu varných nádob a forem, používaných pro výrobu produktů tradiční asijské medicíny z částí tygřích těl, a finanční hotovost v celkové výši 1 838 100 korun.

Policie obvinila z neoprávněného nakládání s chráněnými zvířaty muže ve věku 35, 56 a 67 let, kteří mají trvalé bydliště v Praze, na Českolipsku a na Žatecku. Jeden z nich je cizinec, který je s dalším ve vazbě, třetí na rozhodnutí soudu čeká.

Podle policistů obvinění nakládali s mrtvými tygry v rozporu s právními předpisy a přinejmenším před třemi dny jednoho z tygrů zastřelili.

Autoři | Foto Celní správa

Štítky Bašť, Česká Lípa, policie, Celní správa, tygr, zoopark, vietnamci, Celní správa České republiky, Středočeský kraj, Liberecký kraj, Vladislav Husák, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: V Zooparku našli mrtvého tygra i ledňáčka. Českolipský soud dva ze tří obviněných poslal do vazby  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.