Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Hasiči bojují s požárem louky poblíž Bělé. Na pomoc si přivolali vrtulník

, aktualizováno 7. srpna 2018, 17:04

Rozsáhlý požár louky v Bělé pod Bezdězem zaměstnává od úterního odpoledne několik jednotek hasičů z Libereckého a Středočeského kraje. Podle prvních informací začalo hořet poblíž železniční trati ve směru na Bakov nad Jizerou. Na místo je povolán také vrtulník, který by měl pomoci ve shozu vody na několik ohnisek. Podle nepotvrzených informací mohl požár způsobit projíždějící vlak. Další podrobnosti připravujeme.

Na místě zasahují desítky hasičských jednotek, tedy stovky hasičů. Aktuálně je již potvrzeno, že rozsáhlý požár způsobil vlak projíždějící ve směru z Bělé do Bakova nad Jizerou. „Požár způsobila technická závada brzdového zařízení u dvou vagónů. Od vlaku tak postupně chytala okolní tráva, lesy, ploty rodinných domů a další,“ uvedl tiskový mluvčí HZS Středočeského kraje Jaroslav Gabriel.

Byl tak vyhlášen nejvyšší stupeň pohotovosti. Na místě zasahují i dva vrtulníky, jeden policejní a druhý vojenský, který pomáhají rozsáhlé místo hasit pomocí bambivaků. Dále zde pomáhá i soukromé letadlo. Požár se částečně rozšířil i do Libereckého kraje. Přestože není potvrzena informace o lokalizovaní zdroje, plameny se dále nešíří a probíhá dohašování. 

Foto

Štítky Bělá pod Bezdězem, požár louka, hasiči, vrtulník, požár, Středočeský kraj, Liberecký kraj, Bakov nad Jizerou, louka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hasiči bojují s požárem louky poblíž Bělé. Na pomoc si přivolali vrtulník  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.