Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nechal se znovu zlákat a kradl, hrozí mu až tři roky vězení

Krádeží peněženek a platebních dokladů přibývá. K dalšímu případu došlo ve středu 8. srpna v jedné z prodejen potravin na Českodubsku. Zloděje zaujala dámská peněženka, kterou majitelka zapomněla na odkládacím pultu.

Peněženku dvaatřicetiletý muž následně prohledal a rozhodl se si její obsah ponechat. Záhy však na svůj čin doplatil, policie jej krátce po oznámení dopadla. Navíc se ukázalo, že co se týče krádeží, pachatel není žádným nováčkem. „I přesto, že již v minulosti byl za obdobnou trestnou činnost rozsudkem Okresního soudu v Liberci uznán vinným, spáchal majetkový delikt znovu,“ sdělil tiskový mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Policie škodu vyčíslila na 700 korun. Zloděj je nyní podezřelý ze spáchání přečinu krádež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě odsouzení ho čeká až tříletý pobyt ve vězení.

Od počátku roku 2018 policisté v Libereckém kraji evidují na 149 krádeží či padělání platebních dokladů s celkovou škodou ve výši šestatřicet milionů korun. Objasněno je z toho 55 případů.

Autoři | Foto Pixabay

Štítky krádež, krimi, peněženka, Český Dub, policie, Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nechal se znovu zlákat a kradl, hrozí mu až tři roky vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.