Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

I přes zákaz řídil, dopustil se čtyř trestných činů

Ze spáchání hned čtyř trestných činů je podezřelý muž z Jablonce nad Nisou. Bez dovolení usedl za volant auta svého otce, a to pod vlivem alkoholu a se zákazem řízení až do července příštího roku. Aby toho nebylo málo, vozidlo ještě ke všemu naboural.

K incidentu došlo v pondělí tohoto týdne. Šestatřicetiletý muž si chtěl za každou cenu vypůjčit auto svého otce. I přes jeho výslovný zákaz sebral klíčky a s vozem Škoda Felicia odjel. Automobil následně na zatím neznámém místě poškodil. Přivolaní policisté muži provedli dechovou zkoušku, která naměřila hodnotu přes dvě promile alkoholu v krvi.

„Aby toho nebylo málo, tak za volant usedl i přesto, že má v současné době Okresním soudem v Jablonci nad Nisou vysloven zákaz řízení motorových vozidel, a to až do července příštího roku,“ dodala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Způsobená škoda na vozidle činí zhruba šest tisíc korun. Muž je nyní obviněn z neoprávněného užívání cizí věci, poškození cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní. Hrozí mu až dvouletý pobyt za mřížemi.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky krádež, automobil, alkohol, Jablonec nad Nisou, Škoda Felicia, trestný čin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I přes zákaz řídil, dopustil se čtyř trestných činů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.