Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Falešnými dokumenty si přišel na sedmdesát tisíc korun

Sedmadvacetiletý muž si díky falešným dokumentům sjednal úvěry, které ale nesplácel. Společnosti, která mu úvěry zprostředkovala, způsobil škodu za více než sedmdesát pět tisíc korun.

Promyšleného činu se dotyčný dopustil během loňského roku a to hned několikrát. Tehdy si vypůjčil 22 000 korun, kdy využil falešný doklad totožnosti. Podobně si přišel i k dalším 10 tisicům. 

„Další úvěr si sjednal v říjnu loňského roku a to ve výši třiceti tisíc korun,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský„Muž následně neplnil závazky, ke kterým byl vázán smluvním vztahem.“ K placení se ovšem muž z Liberce neměl.

Místo toho padělal další listiny. Nejdříve se vydával za finanční subjekt a následně za pracovníka finanční společnosti. Zde ale udělal velkou chybu, protože se vydával za osobu, která ve firmě již nepracovala.

Společnost se následně s celým případem obrátila na policii. Ta navíc zjistila, že v minulosti byl recidivista za poddobnou činnost již uznán vinným. Jelikož muž spáchal hned několik přečinů, hrozí mu vězení od roku až po pět let.

 

 

Foto Dominik Svoboda

Štítky padělání, doklady, falšování, krimi, úvěr, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Falešnými dokumenty si přišel na sedmdesát tisíc korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.