Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Ve Višňové v noci shořela bývalá hasičárna. Uvnitř vybuchla acetylenová láhev

Náročný zásah mají za sebou hasiči. Hned osm jednotek zasahovalo u nočního požáru ve Višňové v části obce Andělka, kde hodinu po půlnoci hořela autodílna. Oheň zcela zničil dílnu v bývalé hasičárně, oheň zničil také dva traktory, auto a vybavení.

„Ještě před příjezdem jednotek vybuchla uvnitř budovy jedna acetylenová láhev ze svářecí soupravy. To podpořilo rozvoj požáru, který se v době příjezdu hasičů nacházel již ve třetí fázi. Byl tedy plně rozvinutý a plameny šlehaly střechou ven,“ popsala mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Hasiči museli nejprve odpojit elektrický proud, poté hasili třemi proudy, další jednotky pak ochlazovali okolní budovy. „Po lokalizaci ještě dlouho dohašovali skrytá ohniska a rozebírali dřevěné konstrukce. Kolem 4. hodiny se jednotky začaly vracet na základny,“ dodala mluvčí, podle které se nikdo nezranil.

Během úterý probíhá na místě požáru vyšetřování příčiny. „Také zde pracuje jednotka ze stanice Liberec a SDH Višňová. Hasiči musí strhnout střechu a zabezpečit objekt a jeho okolí proti pádu ohořelého dřeva či sutin,“ uzavřela Bílková.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky požár, Višňová, Andělka, hasičárna, hasiči, HZS LK, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Ve Višňové v noci shořela bývalá hasičárna. Uvnitř vybuchla acetylenová láhev  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.