Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dopravní nehody si během letních měsíců vyžádaly šest lidských životů

Během letních prázdnin vyhaslo na silnicích Libereckého kraje šest životů. Celkově se zvýšil oproti předchozím ročníkům i počet zraněných.

Je to o jednoho více než o loňských letních prázdninách. Více bylo také těžce a lehce zraněných. Podle předběžných informací se v kraji stalo 796 dopravních nehod, stejně jako před rokem.

Hmotné škody dosáhly 36,6 milionu korun, loni byly o 2,8 milionu korun nižší. Vyplývá to ze statistik policejního prezídia. Nejtragičtější nehoda se stala 8. srpna u Doks.

Zahynuli při ní tři lidé ve věku od 23 do 26 let. Na frekventované silnici 38 se osobní vůz čelně střetl s protijedoucím kamionem. Uvnitř auta zemřeli přímo na místě řidič osobního vozu a jeho spolujezdkyně, další ženu se hasiči s profesionálními zdravotníky snažili marně resuscitovat. V osobním voze jeli další dva muži ve věku 26 a 47 let, které museli hasiči vyprostit. Oba skončili ve vážném stavu v liberecké nemocnici.

Radnice v České Lípě se rozhodla uspořádat veřejnou sbírku pro rodinu jedné z obětí tragické nehody. Sbírka Pomoc pro Vanesu a Lukáše má pomoci malé Vanese Lepšíkové a jejímu tatínkovi, který se v liberecké nemocnici z těžké nehody zotavuje. Holčička přišla při nehodě o maminku, řekla mluvčí českolipské radnice Eva Markgrafová.

Smrt si vyžádal v polovině srpna i střet osobního auta s motocyklem nedaleko Armádního centra Dukla v Liberecké čtvrti Horní Růžodol. Čtyřiatřicetiletý řidič motocyklu přes bezprostřední péči lékařů svým zraněním po převozu do Krajské nemocnice Liberec podlehl. Podle denních statistik policie se stala smrtelná nehoda v kraji i 17. srpna, kdy byl v Roprachticích na Semilsku nalezen mrtvý muž vedle kola.

Zřejmě ale zemřel kvůli zdravotní indispozici. „Jeho úmrtí nebude s největší pravděpodobností vykázáno jako smrt v souvislosti s dopravní nehodou. Ještě nemáme všechny posudky zpátky, ale vypadá to, že za úmrtím jsou chorobné příčiny,“ řekla krajská mluvčí policie Vlasta Suchánková. V červenci se staly v kraji dvě smrtelné nehody.

Na začátku prázdnin zemřel při hromadné nehodě pěti aut na silnici 9 mezi obcemi Jestřebí a Zahrádky na Českolipsku řidič jednoho z vozů. Na konci července zahynul po pádu z kola u Vysokého nad Jizerou na Semilsku třiačtyřicetiletý cyklista.

V tomto roce během měsíce července a srpna bylo těžce zraněno 28 osob. Během posledních pět let bylo v tomto období více těžce zraněných pouze v roce 2014, kdy jejich počet dosáhl k číslu 34. Nejvíce usmrcených osob bylo v toce 2016, kdy během letních prázdnin zahynulo sedm lidí.

Autoři | Foto Fcebook

Štítky nehoda, úmrtí, doprava, policie, kraj, silnice, dopravní nehoda, prázdniny, Liberecký kraj, Krajská nemocnice Liberec, Policejní prezidium České republiky, Doksy, okres Semily, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní nehody si během letních měsíců vyžádaly šest lidských životů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.