Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zabité ovce, zapálená sláma a nečinnost policie, stěžuje si majitel statku v Dolní Oldříši

Říká se, že mince má vždy dvě strany, tak tomu bude i v případu statku v obci Dolní Oldříš. Na svých facebookových stránkách si majitel stěžuje na opakované škody způsobené neznámým pachatelem a na policii, která nechce případy řešit. Ta se ale brání.

„Policie ČR nemá bohužel vůbec zájem naše problémy řešit,“ píše majitel Jan Chytil na facebooku statku. Na jedné straně velké nepříjemnosti pro majitele, na druhé nedostatečná spolupráce podle policie. Vše se týká statku ve vesnici Dolní Oldříš. Ta je součástí obce Bulovka a nachází se v těsné blízkosti německých hranic.

Příspěvek na sociální sítí má téměř dva tisíce sdílení a více než stovku komentářů. Vše dle majitele začalo přibližně před necelými dvěma měsíci. „Nejprve nám někdo přestříhal dráty u ohrad a následně dokonce zapálil stohy slámy,“ vysvětluje majitel.

Policie ale eviduje jen požár v blízkosti zemědělského objektu. „Žádné ohlášení o přestříhaných drátech nemáme. Případ požáru přibližně pět seti balíků slámy evidujeme k datu osmého srpna a případ samozřejmě řešíme,“ uvádí mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Požár nadále šetří policie, a přestože není úmyslné zapálení vyloučené, zatím není ani potvrzené.

Další informace se rozchází v případu zabitých zvířat. „Neznámý pachatel nám zabil jalovici a šest ovcí, nejspíše malorážkou a policie na místo ani nepřijela,“ popisuje Chytil. Na policii je ovšem nahlášen úhyn pouze tří ovcí a jednoho jehněte.

„Vysvětlili jsme majiteli, že je nutné k případu přivolat veterináře, který by prokázal násilnou smrt, a následně bychom se případem zabývali. Od té doby se ale nikdo neozval,“ dodává Šrýtrová.

Poslední škodu v podobě odcizeného čerpadla na vodu ohlásil majitel 5. září. I tento případ, kdy byla předběžná škoda stanovena na 20 000 korun, řeší policie jako přečin krádeže.

Foto Statek Dolní Oldříš

Štítky krimi, požář, krádež, Dolní Oldříš, statek, policie, sláma, Policie České republiky, Nemocnice Na Bulovce, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zabité ovce, zapálená sláma a nečinnost policie, stěžuje si majitel statku v Dolní Oldříši  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.