Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Anonym nahlásil bombu v ubytovně. Policisté evakuovali 120 lidí

Celé okolí Hanychovské ulice musela v úterý v noci uzavřít liberecká policie. Anonym totiž nahlásil bombu v ubytovně. Evakuováno bylo 120 obyvatel ubytovny. Pyrotechnici ale žádné výbušné zařízení nenašli.

„Pár minut po desáté hodině večer oznámil ženský hlas na tísňovou linku 112, že na Hanychovské ubytovně v Liberci se nachází bomba. Poté žena zavěsila. Oznamovatelka neurčila blíže o jakou ubytovnu se jedná,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Policisté vytipovali tři ubytovny v daném teritoriu a operační důstojník na místo vyslal policejní hlídky. „Na místě zasahovaly téměř dvě desítky policistů včetně kriminalistického technika a také městských strážníků. Po příjezdu na místa ubytoven policisté zahájili evakuaci osob z budov a zajistili místa proti vstupu nepovolaných osob,“ dodala mluvčí.

Hlídky také zastavily veškerý provoz v Hanychovské ulici, včetně tramvají a autobusů. „Po kompletních prohlídkách všech prostor ubytovacích objektů bylo krátce po jedné hodině ranní opatření ze strany Policie ČR ukončeno a lidé se mohli vrátit zpět do svých pokojů. Nález nástražného výbušného systému se naštěstí nepotvrdil,“ doplnila Šrýtrová.

Po anonymovi nyní pátrá policie, ženě hrozí za šíření poplašné zprávy až pět let vězení.

Autoři | Foto Ywka Šecová

Štítky Hanychovská, ubytovna, bomba, anonym, policie, Liberec, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anonym nahlásil bombu v ubytovně. Policisté evakuovali 120 lidí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.