Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté dopadli muže hledaného po celé Evropě, po devíti letech se lekl policistů na semaforu

Po devíti letech se podařilo policii v centru Liberce dopadnout muže, na kterého byl vydán Evropský zatýkací rozkaz. Ve věznici si měl odpykávat zbytek trestu, tedy 13 let, místo toho se ukrýval v Portugalsku a na Kapverdských ostrovech. Liberecké policisty na sebe sám upozornil.

Útěk před spravedlností skončil po téměř deseti letech pro třiačtyřicetiletého muže. Ten zpanikařil, když se za něj na „Šalďáku“ zařadilo policejní auto. „Muž v té chvíli odbočil do ulice Husova, ačkoli měl v plánu jet do Sokolské,“ uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Policejní hlídka tak podezřele chovajícího se řidiče následovala až k vjezdu do Krajské nemocnice, kde ho zastavila. „Při prověřování dokladů bylo zjištěno, že brněnský Okresní soud vydal před lety na tohoto muže Evropský zatýkací rozkaz,“ dodala Suchánková.

Pachatel si měl v cele odpykávat ještě více než 13 let a to hned za několik činů, mezi nimi zejména vraždu strážného, dále nedovolené ozbrojování, krádež i neoprávněné užívání cizí věci. Muž je nyní již ve vazbě.

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, spravedlnost, útěk, dopadení, Evropa, Portugalsko, Kapverdy, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli muže hledaného po celé Evropě, po devíti letech se lekl policistů na semaforu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.