Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vážná nehoda před hospodou U Mitika. Sraženého chlapce vezl do nemocnice vrtulník

K vážné dopravní nehodě došlo v pondělí po půl třetí odpoledne ve Švermově ulici před restaurací U Mitika. Auto tam srazilo chlapce, kterého s vážným zraněním do nemocnice v Praze přepravil vrtulník.

Řidička vozidla Peugeot jela ve směru od Ostašova do centra města. Na úrovni restaurace do její jízdní dráhy zpoza autobusu, který právě v zastávce vysazoval cestující, zřejmě náhle vstoupil nezletilý chlapec. „Řidička již střetu s chlapcem nedokázala zabránit. Levou přední částí vozidla tak narazila do chlapce, který po nárazu upadl na zem,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Chlapec při nehodě utrpěl zatím blíže nezjištěná zranění, se kterými byl následně transportován vrtulníkem Letecké záchranné služby do nemocnice v Praze. „Policisté podrobili řidičku vozidla orientační dechové zkoušce na alkohol, jejíž výsledek byl negativní,“ dodala mluvčí, podle které na autě vznikla předběžná škoda ve výši 50 tisíc korun.

Policisté po této nehodě opět apelují na chodce, aby v případě vystupování z autobusu vždy raději vyčkali, až autobus opustí zastávku. „Vbíhání do vozovky zpoza autobusu, ať již z přední či zadní části autobusu, je pro chodce vždy velmi riskantní a pro ostatní řidiče tak vyvolává náhlé a nebezpečné situace, na které již nestačí mnohdy včas zareagovat. Ta krátká chvilička čekání se opravdu vždy vyplatí,“ uzavřela Šrýtrová.

Autoři | Foto ZZS LK

Štítky ZZS LK, policie, nehoda, U Mitika, nemocnice, Praha, Peugeot, Ostašov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vážná nehoda před hospodou U Mitika. Sraženého chlapce vezl do nemocnice vrtulník  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.