Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lupič přepadl Jednotu. S nožem v ruce donutil prodavačky vydat tržbu, pak odjel na kole

Policisté pátrají po muži, který v úterý dopoledne přepadl Jednotu Coop v Libštátu na Semilsku. S nožem v ruce po prodavačkách požadoval vydání pokladny s tržbou. Potom odjel na kole. Muž měl na hlavě kuklu, kterou si ale při odchodu sundal, policisté proto prosí o pomoc případné svědky.

„Prodavačkám sdělil, že jde o přepadení, a že po nich chce peníze. Přitom držel v ruce nůž s přibližně dvaceticentimetrovou čepelí. Potom, co tržbu ve výši 10 000 korun získal , prodejnu i s lupem opustil a z místa činu odjel na horském kole,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Kriminalisté v této souvislosti žádají o pomoc veřejnost. „Pokud si někdo muže v úterý dopoledne v Libštátu nebo jeho okolí všimnul, prosíme ho, aby kontaktoval bezplatnou linku Policie ČR 158 a své poznatky nám sdělil,“ dodala mluvčí.

Podle ní policisté vědí, že si pachatel loupeže bezprostředně po odchodu z obchodu sundal kuklu. „Proto se domníváme, že jeho tvář mohli zahlédnout náhodní svědci a jejich pomoc nyní potřebujeme. Zajímá nás každý drobný detail i zdánlivá maličkost, která má s pachatelem loupežného přepadení nějakou souvislost,“ uzavřela Baláková.

Popis pachatele

Pachatelem loupeže je muž ve věku kolem třiceti let, štíhlé postavy, vysoký přibližně 165 až 170 cm, světlých vlasů o délce zhruba 10 cm. Z pod kukly mu kromě světlých vlasů vyčuhovalo také světlé obočí. Oblečený byl do sportovní bundy a sportovních kalhot černé barvy. Mluvil česky bez cizího přízvuku nebo vady řeči. Komunikoval klidně.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky lupič, Libštát, loupež, jednota, Coop, okres Semily, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lupič přepadl Jednotu. S nožem v ruce donutil prodavačky vydat tržbu, pak odjel na kole  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.