Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Matku měl uškrtit provazem, prý byl na procházce. Syn dostal 13 let

Krajský soud v Hradci Králové dnes poslal na 13 let do vězení muže, kterého obžaloba viní z vraždy matky na Semilsku v Libereckém kraji. Podle soudu letos v lednu ženu uškrtil. Rozsudek není pravomocný, obhájkyně se odvolala, státní zastupitelství si nechalo lhůtu.

Pětatřicetiletý muž byl v minulosti několikrát trestaný. Podle spisu podnapilý muž svoji matku napadl 19. ledna okolo 14:00 v pokoji společně obývaného bytu v přízemí bytového domu. Ženu uškrtil provazem.

O napadení podle obžaloby svědčí četná poranění na ženině těle. Usmrcená žena měla například oboustrannou zlomeninu žeber, zlomeninu hrudní kosti, krevní výrony na hlavě i pod klíční kostí. „Tato zranění svědčí o použití tupého násilí, když bezprostřední příčinou smrti poškozené bylo udušení z uškrcení,“ uvedla státní zástupkyně Lenka Faltusová.

Za napadení matky byl muž odsouzen již v minulosti. Obžalovaný u soudu vinu odmítl, uvedl, že v kritické době byl na procházce a když přišel, matku našel ležet na gauči u televize mrtvou. „Přišel jsem domů po půl třetí a šel si sednout do kuchyně, vedle běžela televize. Mamka ležela na zádech na gauči, napadlo mě, že usnula a měl bych televizi vypnout. Když jsem ji vypínal, všiml jsem si, že má skvrny u uší. Bylo mi to divné, šel jsem k ní, neměla tep,“ řekl soudu.

Autoři

Štítky vražda, Přepeře, soud, Krajský soud v Hradci Králové, Liberecký kraj, okres Semily, televize, Lenka Faltusová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Matku měl uškrtit provazem, prý byl na procházce. Syn dostal 13 let  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.