Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Recidivista na útěku před policisty skočil do řeky. Na svědomí má přes padesát vloupání či krádeží

Muže, který má na svědomí přes padesát majetkových deliktů, zadržela policie. Ale nebylo to nich jednoduchého, recidivista totiž před nimi začal utíkat. A nebál se ničeho, dokonce skočil do řeky a pak se po pás hluboko brodil náhonem. Policistům ale neutekl.

Policisté si pro něj přijeli do Tanvaldu, našli ho, jak zrovna odchází z restaurace U Dubu. „Odhodil proto tašku a začal utíkat směrem k řece Kamenici, jejímž korytem proběhl až k náhonu vodní elektrárny. Náhonem se pak brodil po pás ve vodě k žebříku, po kterém vyšplhal do domnělého bezpečí ve strojovně elektrárny. Teprve potom si uvědomil, že se uzavřel v pasti, a tak se snažil elektrárnu zase rychle opustit. To se mu podařilo až po odšroubování mříží na dveřích a sotva uběhl pár metrů po přilehlém pozemku, policisté ho zadrželi,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Podle ní se jednatřicetiletý muž od května až do svého zadržení dopustil šestapadesáti majetkových deliktů se škodou 480 tisíc korun. „Má například na svědomí vloupání do šesti restaurací, čtrnácti garáží, devíti nejrůznějších živnostenských provozoven, dvou domů nebo dvou mateřských a jedné základní školy. Vykradl i dva objekty na Jičínsku, kde tamní kriminalisté zajistili důležité stopy pro trestní řízení, které nám poskytli,“ dodala mluvčí.

Při vloupání do garáží ukradl také čtyři motorky, které pak prodával dál. Ukradl také auto, se kterým podnikal výlety a pak ho nechal opuštěné stát.

Zadržený muž přitom na svobodě dlouho nepobyl, propuštěný byl za podobnou trestnou činnost na začátku dubna, 3. října byl opět zadržen. „Nově mu za přečiny krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí hrozí pětiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Baláková.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky recidivista, krádeže, Tanvald, policie, vloupání, Kamenice (přítok Nežárky)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista na útěku před policisty skočil do řeky. Na svědomí má přes padesát vloupání či krádeží  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.