Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Průmyslovku v Liberci pomaloval mladík nápisem "Spýd", asi se nudil

Je neděle kolem jedné hodiny ranní. Libercem se prochází mladík s malířským náčiním. Ne, nejedná se o malíře pokojů, který se vrací pozdě z práce. Tento mladík se totiž rozhodne "zkrášlit" budovu školy v centru města.

Malovat na legální plochu třiadvacetiletému muži očividně nestačilo. Přestože večer v ulici Dr. Milady Horákové na takovém místě vytvářel pouliční umění, očividně ho malba dostatečně neuspokojila.

Vydal se tak do centra, kde se chopil válečku a na zeď Střední průmyslové školy strojní a elektrotechnické vyšvihl modrý nápis "Spýd". Mladík při tom místem rozhodně nešetřil, a tak celé "dílo" dosahuje rozměrů na výšku 1,5 a na délku dokonce 6 metrů.

Dlouho se ale svým výtvorem kochat nemohl. V patách mu totiž byla policejní hlídka. „Jakmile mladík zpozoroval blížící se vozidlo, dal se na útěk. Policisté ho zastavili v ulici Šamánkova,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Zapírat nebo se vymlouvat očividně nemělo smysl. „Muž měl na sobě jednorázovou malířskou kombinézu, na které byla ještě nezaschlá modrá barva,“ popsala Šrýtrová.

K celému činu navíc mladík neměl ani žádný zvláštní důvod. Udělal to údajně z dlouhé chvíle. Za takový způsob krácení času mu nyní hrozí odnětí svobody ve výši až jeden rok. Škoda, kterou způsobil na fasádě školy, je zatím předmětem dalšího šetření.

Foto Policie ČR

Štítky sprejer, nápis, škola, Liberec, SPŠSE, Milada Horáková, malíř, umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Průmyslovku v Liberci pomaloval mladík nápisem "Spýd", asi se nudil  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.