Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Albrechťáku došlo k řetězové nehodě, srazilo se pět aut

Kuriózní dopravní nehoda se stala v pondělí odpoledne na Albrechtickém kopci. Vše zavinil řidič, který předjížděl před zatáčkou, nakonec se na poslední chvíli zařadil mezi dvě auta a začala řetězová reakce, která skončila srážkou pěti vozidel.

Řidič Seatu Leon předjížděl pomalu jedoucí kolonu, jenže rychlost neodhadl a před prudkou zatáčkou se musel zařadit mezi dvě auta. „A tak Leon vjel před Škodovku, před níž se do svého pruhu pokusil zařadit. Jenže řidič předjetého automobilu již nestačil včas zareagovat a i přes sešlápnutý brzdový pedál do Leonu naboural,“ popsal příčinu nehody mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Jenže tím Seat spustil řetězovou reakci. „Do Škodovky „trčící“ z Leonu nabouralo Toledo, jehož řidič také nestihl na situaci včas zareagovat. A tak již „trčelo“ Toledo ze Škodovky a Škodovka z Leonu. K poslednímu „zatím trčícímu“ se blížil Renault. Řidič však okamžitě zareagoval. Situaci bryskně vyhodnotil jako kolizní a prudce sešlápl brzdový pedál. Povedlo se a Renault zastavil před Toledem, aniž by jej snad i jen ovanul,“ pokračoval mluvčí.

Jenže tím to celé stále neskončilo. „Řidička jedoucí za Renaultem i přes intenzívní brzdění zareagovat nestačila. Absence bezpečné vzdálenosti tak mohla za to, že náhle i Škodovka „trčela“ z Renaultu. Do té doby nepoškozený Renault však vlivem nárazu a setrvačnosti pokračoval dále a to až do té doby, než i on „trčel“ ze zadní části před ním „trčícího“ Toleda. Řada byla uzavřena a všichni „trčeli“ ze všech, samozřejmě kromě prvního z vozů,“ dodal Robovský.

Při nehodě se nikdo nezranil, škoda je odhadnuta na více než sto tisíc korun.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Albrechťák, nehoda, řetězová nehoda, Frýdlant, havárie, ŠKODA AUTO a.s., Renault, Toledo, SEAT, SEAT León

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Albrechťáku došlo k řetězové nehodě, srazilo se pět aut  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.