Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Zdrogovaný Polák ujížděl před policií. S kradeným autem se zřítil ze skály

Divoká honička se odehrála v pondělí před polednem na silnici I/13 v okolí Jablonného. Policisté tam chtěli zkontrolovat podezřelého řidiče v luxusním autě. Jenže ten začal zběsile ujíždět, způsobil nehodu a poté i sám s autem sjel ze skály.

Policistům se řidič luxusního terénního Mercedesu Benz GLE na německých poznávacích značkách nezdál. Když se ho rozhodli zkontrolovat a zapnuli zvukové i světelné signalizační zařízení s nápisem STOP POLICIE, řidič mercedesu prudce sešlápl plyn a začal ujíždět po silnici I/13 závratnou rychlostí ve směru na Liberec.

„Svou bezohlednou jízdou přitom ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu a poblíž benzinové čerpací stanice Benzina dokonce naboural Škodu Octavii, kterou riskantně předjížděl. Jen šťastnou náhodou její posádka neutrpěla žádné zranění. O to se ale šofér mercedesu vůbec nezajímal a po nehodě bez zastavení ujížděl dál více jak 180 kilometrovou rychlostí,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Ve Lvové pak celá honička vygradovala. Řidič se snažil předjet dva kamiony, jenže v tu chvíli proti němu vyjel další, a tak musel strhnout řízení mimo silnici na louku. „Po projetí asi dvou set metrů ve vysoké rychlosti se zřítil s vozidlem ze zhruba sedmimetrového skalnatého srázu a dopadl na střechu zděné stavby pod ním,“ dodala mluvčí.

Ze zdemolovaného auta ale překvapivě vyskočil a začal před policisty utíkat směrem k lesu. „Ti museli jeho kuráž a snahu za každou cenu jim uprchnout takticky oslabit použitím donucovacího prostředku varovného výstřelu do vzduchu, po kterém poněkud zpomalil a celkově znejistil. Při následném zadržení se ještě aktivně bránil nasazování pout, ale policisté ho rychle zpacifikovali,“ řekla Baláková.

Zadržený se poté přiznal, že byl pod vlivem drog. Šlo o dvaadvacetiletého Poláka, hodnota auta je přes milion korun. „Cizinec do policejního protokolu uvedl, že si ho na převoz kradeného vozu najali neznámí lidé za peníze. Od nich si auto převzal s nastartovaným motorem a hotovostí na nákup pohonných hmot,“ podotkla mluvčí.

Policisté už podali návrh na vazbu, mladíkovi hrozí až šest let vězení.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, Jablonné, honička, cizinec, silnice, Mercedes-Benz, Benzina, Liberec, Škoda Octavia, skála

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Zdrogovaný Polák ujížděl před policií. S kradeným autem se zřítil ze skály  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.