Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

K Raspenavě opět vyjely hasičské jednotky, mezi stromy se objevil oheň

Přestože včera kolem poledne byl oficiálně zásah u rozsáhlého požáru lesa u Raspenavy ukončen, dnes se na místo museli vrátit hasiči z Frýdlantu.

„Ke skrytému ohnisku vyrazily jednotky hasičů dnes kolem dvanácté hodiny,“ uvedla mluvčí HZS LK Pavlína Bílková. Na místě se totiž opět objevily plameny. Požár se nacházel naštěstí na ploše o rozměru jen jednoho metru čtverečního.

Dle mluvčí Hasičského záchranného sboru nejsou skrytá ohniska při lesních požárech výjimkou. „Toto se v podobných případech stává. Každopádně oheň by měl být již uhašen a hasiči opět zkontrolovali celou oblast,“ dodala Bílková. Místa požáru navíc kontrolují i místní revírníci.

Lesní požár zaměstnával hasiče dva dny a během té doby spotřebovali pro jeho hašení více než 27 000 litrů vody. Místo již také prozkoumali vyšetřovatelé, kteří dospěli k závěru, že příčinou byla nedbalost, které se neznámý pachatel dopustil při manipulaci s otevřeným ohněm.

Foto Jiří Hušek

Štítky Raspenava, Jizerské hory, požár, oheň, Frýdlant, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K Raspenavě opět vyjely hasičské jednotky, mezi stromy se objevil oheň  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.