Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ze slušného kominíka se stal podvodník, který jen sliboval a bral peníze

Kominík ze Semilska si bral od zákazníků zálohy na práce, k těm ale už nedošlo. Sliby se jen vršily a k jejich plnění se živnostník neměl, a tak skončil za mřížemi.

Devětatřicetiletý muž v poslední době připravil své zákazníky o 40 tisíc korun. „Tento muž bral od lidí zálohy na různé kominické práce. Mnoho lidí mu důvěřovalo, jelikož se s živnostníkem znali dlouhá léta,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková

Jenže ačkoli přijal zálohy, za které mohl na konkrétní opravy zakoupit například materiál, k provedení zakázek již nedošlo. Jak se zvyšoval počet slibů, rostly i stížnosti a trestní oznámení, která podali nespokojení zákazníci. V podstatě jim nezbývala jiná možnost, protože kominík s nimi postupně přestal komunikovat.

Muž navíc podváděl své zákazníky, přestože byl již odsouzen k podmíněnému odnětí svobody. „Odsouzen byl na dobu osmnácti měsíců se zkušební dobou čtyř let. Tehdy vybral zálohy ve výši téměř 200 tisíc korun,“ dodala Baláková.

Ani tento rozsudek nebyl pro kominíka očividně dostatečným poučením, proto nyní stráví nějaký čas za mřížemi. Jak dlouho tam bude, ovlivní finální počet zákazníků, které stihl podvést. 

Štítky policie, krimi, kominík, okres Semily

Ze slušného kominíka se stal podvodník, který jen sliboval a bral peníze  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.