Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Případ požáru na statku v Jindřichovicích odložen. Škoda je obrovská, pachatel se nenašel

Vyšetřování rozsáhlého požáru na bývalém statku v Jindřichovicích, ke kterému došlo v polovině května, policie odložila. Zjistila sice, že požár někdo ať už z nedbalosti, nebo dokonce úmyslně založil, pachatele se jí ale vypátrat dosud nepodařilo.

Jako pravděpodobná příčina vzniku požáru se jeví manipulace s otevřeným ohněm. „Kriminalisté zjistili, že se v tomto případě o podezření ze spáchání trestného činu - zločinu "obecné ohrožení" anebo přečinu "obecné ohrožení z nedbalosti", kterého se dopustil neznámý pachatel,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Požár tedy někdo podle ní založil někdo buď úmyslně, nebo z nedbalosti ve druhém nadzemním podlaží budovy. „Obě formy zavinění jsou totiž možné,“ dodala mluvčí.

Škoda způsobená požárem je přitom obrovská, celkem asi 16 milionů korun.

„Vzhledem k tomu, že veškerá šetření a opatření nevedla ke zjištění takových skutečností, na základě kterých by mohlo být zahájeno trestní stíhání určité osoby, policejní orgán rozhodl o odložení věci. Pominou-li důvody odložení, trestní stíhání se zahájí,“ uzavřela Šrýtrová.

Autoři | Foto

Štítky požár, Jindřichovice, štěpka, hasiči, policie

Případ požáru na statku v Jindřichovicích odložen. Škoda je obrovská, pachatel se nenašel  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.