Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Popadané stromy a tři tisíce domácností bez elektřiny. Hasiči měli kvůli větru v noci čtyřicet výjezdů

Náročnou noc mají za sebou krajští hasiči. Kvůli silnému větru vyjížděli k necelým čtyřiceti událostem. Většinou šlo o popadané stromy nebo větve, část domácností na Jablonecku a Semilsku je bez elektřiny.

Nejvíce výjezdů bylo v okolí Jablonce nad Nisou, na Semilsku a Českolipsku. „Pád stromu uzavřel několik komunikací v přímo v Jablonci nad Nisou, Tanvaldu, ve Svoru, Kamenickém Šenově, Semilech i v Liberci. V Lučanech nad Nisou vítr vytrhl ze země autobusovou zastávku, kterou hasiči museli zabezpečit, aby neohrožovala okolí,“ popsala mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Kvůli větvím, které se zachytily v drátech elektrického napětí, je na Jablonecku a Semilsku asi tři tisíce domácností bez elektřiny.

Omezený provoz je i na železničních tratích. „Konkrétně mezi Křižany a Karlovem pod Ještědem. Také na trati mezi Novým Borem a Českou Lípou odstraňují hasiči z kolejiště překážky,“ dodala mluvčí.

Podle ní budou hasiči následky noční vichřice odstraňovat ještě minimálně několik hodin.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky vítr, vichřice, stromy, elektřina, hasiči, strom, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Jablonec nad Nisou, Liberec, okres Česká Lípa, Semily, Kamenický Šenov, Tanvald

Popadané stromy a tři tisíce domácností bez elektřiny. Hasiči měli kvůli větru v noci čtyřicet výjezdů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.