Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: Další honička. Zdrogovaný Polák ujížděl v kradeném luxusním Audi

Není týden, abychom neinformovali o honičce policie s luxusním kradeným vozem. Nejinak tomu bylo i dnes brzy ráno. A scénář byl opět prakticky stejný. Mladý Polák pod vlivem drog převáží kradené auto z Německa do Polska. U Jablonného ale jeho cesta skončila.

Kolem půl desáté dopoledne zaregistroval policista při výjezdu z Jablonného na Mimoň v protisměru osobní vozidlo tovární značky Audi S8 s německou registrační značkou, které řídil podezřelý řidič, a proto se ho rozhodl zkontrolovat. Dojel ho ve Valtinovské ulici v Jablonném v Podjetědí, kde podezřelý musel zastavit na červenou u semaforu, který tu přechodně reguluje dopravu kvůli stavebním pracem ve městě.

„Policista na svém služebním vozidle zapnul výstražné světelné znamení s nápisem STOP a po vystoupení z auta vyzval řidiče audiny, aby také vystoupil z vozu,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Jenže řidič auta nevystoupil. Naopak, sešlápl ply a na červenou začal ujíždět. Přitom v tu chvíli proti němu na zelenou jela auta. „Šofér audiny tyto řidiče svojí bezohlednou jízdou jízdou bezprostředně ohrožoval a donutil je, aby jeden po druhém strhávali řízení ke krajnici. Jedno z vozidel v koloně odřel. Po chvíli pak naboural do betonového sloupku oplocení a té chvíle využil policista, který ho pronásledoval,“ pokračovala mluvčí.

Přiskočil k autu a řidiče se snažil dostat ven, ten ale otevřel až ve chvíli, kdy policista několikrát zbraní udeřil do předního okénka auta. „Řidič teprve potom vozidlo odemknul. Policista ho musel za použití dalších donucovacích prostředků z auta vytáhnout a nasadit mu pouta,“ dodala Baláková.

Třicetiletý Polák byl pod vlivem amfetaminu. Auto, které řídil, bylo odcizeno dnes ráno v Německu. Cizinec zatím zůstává v policejní cele.

Autoři | Foto Čtenář Drbny a Policie ČR

Štítky policie, Jablonné, honička, cizinec, Audi, Německo, Polsko, Mimoň, Audi S8

FOTO: Další honička. Zdrogovaný Polák ujížděl v kradeném luxusním Audi  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.