Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zloděje v chatě vyrušila majitelka. Může jít o uprchlého vězně, pátral po něm i vrtulník

V brzkých ranních hodinách volala v sobotu majitelka chaty ve Smržovce na tísňovou linku 158. Důvodem bylo vloupání, zloděj ale z místa utekl. Podle policie může jít o uprchlého vězně, po kterém je vyhlášeno pátrání.

Pachatel se do rekreačního objektu dostal po násilném překonání okna, ale byl vyrušen majitelkou objektu. Z chaty nestihl nic odcizit a dal se na útěk.

„Policisté okamžitě začali propátrávat okolí chatové oblasti. Do pátrací akce bylo zapojeno na dvě desítky policistů včetně dvou policejních psovodů se služebními psy. Na místo byl povolán dokonce i vrtulník s termokamerou, který propátrával nejen samotnou chatovou oblast, ale i okolní lesní porost,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

ČTĚTE TAKÉ: Policie pátrá po uprchlém vězni, odešel z firmy v Jablonci

A proč tak velká akce? „Podle prvotně zjištěných informací, které však zatím nemáme dosud potvrzeny, by se mohlo zřejmě jednat o hledaného uprchlého 39letého vězně, po kterém jsme 25. října 2018 vyhlásili pátrání,“ dodala mluvčí.

Ta se nyní opět obrací s žádostí o spolupráci i na veřejnost. „Pokud si někdo z občanů, zejména v oblasti, kde ke vloupání došlo, všimli něčeho podezřelého, pohybu neznámého muže, ať prosím kontaktují policisty prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 nebo na kterékoliv policejní služebně,“ uzavřela Šrýtrová.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky pátrání, policie, Smržovka, Rýnovice, vězeň, vloupání, chata, Jablonec

Zloděje v chatě vyrušila majitelka. Může jít o uprchlého vězně, pátral po něm i vrtulník  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.