Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Čelní srážku aut nepřežil čtyřiadvacetiletý mladík. Dva lidé jsou vážně zraněni

K tragické nehodě došlo v noci na sobotu na silnici I/9 u obce Chlum na Českolipsku. Čelní srážku Audi A4 a VW Sharan nepřežil mladý spolujezdec z z audi. Oba řidiči utrpěli vážná poranění a byli transportováni do nemocnice.

„U obce Chlum se čelně srazilo osobní vozidlo Audi A4, které řídil 24letý mladík, s VW Sharan řízeným 41letým mužem. Srážka vozů měla fatální následky. Přímo na místě nehody zemřel 24letý spolujezdec z Audi, který seděl vzadu, řidiče vozu převezli zdravotníci s těžkým zraněním do nemocnice,“ upřesnila policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Vážná zranění utrpěl i řidič z VW, který zůstal v havarovaném voze zaklíněný. „Po celou dobu vyprošťování byl při vědomí a se záchranáři komunikoval. I jeho Zdravotnická záchranná služba dopravila do nemocnice,“ dodala mluvčí.

Podle zatím prvotních informací od policie se mělo osobní vozidlo Audi při projíždění zatáčky dostat do protisměru. „Skutečné příčiny a míra zavinění jednotlivých účastníků nehody budou ale zřejmé až po vyšetřování, ke kterému bude přibrán i soudní znalec z oboru silniční dopravy. V rámci něho bude zkoumán nehodový děj, okolnosti, za kterých k nehodě došlo, rychlost vozidel, apod,“ vysvětlila Suchánková.

Zjišťována bude i příčina smrti 24letého spolujezdce, který při nehodě zemřel. „U něho již policisté nařídili soudní pitvu. Oběma vážně zraněným řidičům bude z důvodu zjištění, zda nebyli ovlivnění alkoholem či jinou návykovou látkou, odebrána krev,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto HZS LK/ Ilustrační foto

Štítky nehoda, Chlum, policie, Audi, nemocnice, Audi A4, Volkswagen Sharan, okres Česká Lípa, havárie, Volkswagen

Čelní srážku aut nepřežil čtyřiadvacetiletý mladík. Dva lidé jsou vážně zraněni  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.