Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

FOTO: V Nise nedaleko Babylonu leželo mrtvé tělo. Okolnosti smrti prověřuje policie

, aktualizováno 14. listopadu 2018, 17:07

Tělo muže bez známek života leželo v korytě řeky Nisy nedaleko ubytovny v Košické ulici. Muž měl u sebe doklady, pravděpodobně jde o čtyřiapadesátiletého cizince. Co se stalo? To vyšetřují liberečtí kriminalisté.

Na Ordinariátu soudního lékařství Krajské nemocnice v Liberci byla již provedena nařízená soudní pitva těla muže, které bylo nalezeno včera v centru Liberce v Nise. „Podle pitvy neměla na srmti čtyřiapadesátiletého muže podíl další osoba,“ sdělila dnes policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Ze závěru pitvy tedy vyplývá, že muž původem z Rumunska zemřel na udušení z utonutí.

Nález těla byl na policii ohlášen v před jedenáctou hodinou. Ihned po přijetí oznámení se na místo dostavil kompletní policejní výjezd včetně kriminalistického technika a také lékař Zdravotnické záchranné služby.

„Přivolaný lékař bohužel konstatoval již smrt," uvedl tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev. Na místě zasahovali i hasiči Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje, kteří pomáhali s vyprošťováním těla z řeky.

Dle nalezených osobních dokladů, které měl muž u sebe, by se pravděpodobně mělo jednat o cizince ve věku 54 let. „Okolnosti a příčinu úmrtí by nám měla blíže objasnit nařízená soudní pitva, jejíž součástí bude i toxikologické vyšetření. Prověřováním úmrtí se nyní dále zabývají liberečtí kriminalisté,“ dodala policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Autoři | Foto Lubomír Krongaiger

Štítky Nisa, Košická, Babylón, mrtvola, Lužická Nisa, Krajská nemocnice Liberec, Rumunsko, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, Liberec, Hasičský záchranný sbor, Liberecký kraj

FOTO: V Nise nedaleko Babylonu leželo mrtvé tělo. Okolnosti smrti prověřuje policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.