Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přišel o klarinet za čtyřicet tisíc. Zloděj mu ho vzal nejspíš v autobuse

Policisté pátrají po černém klarinetu, který ukradl zloděj v pátek v okolí Americké ulice. Nástroj v hodnotě asi 40 tisíc korun měl jeho majitel v černém kufříku. Policisté se obrací také na veřejnost.

Černý klarinet byl uložen v černém kufříku s kódovým zámkem. „Jeho majitel o něj přišel ve večerních hodinách v rozmezí od 21,15 do 22,45 hodin cestou domů. Zda mu jej někdo odcizil během jízdy autobusem do zastávky v ulici Americká a nebo přímo na některé ze zastávek, policisté nyní prověřují,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Jednalo se o B klarinet značky Buffet Crampon R13, rozložený na pět dílů a jeden náhradní díl tzv. "soudek". Kromě toho byla u klarinetu i krabička plátku značky Vandoren a jedna ligatura neznámé značky. Majiteli krarinetu vznikla škoda za bezmála 40 tisíc korun.

Policisté již v daném případu zahájili šetření k přečinu krádeže a v rámci šetření nyní prověřují místa možného prodeje.

„V souvislosti s pátráním po tomto hudebním nástroji se obracíme s žádostí o spolupráci i na veřejnost. V případě, že by někomu byl klarinet uvedeného typu nabízen nebo někdo ví, kde by se mohl nacházet, ať prosím kontaktuje policisty prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158,“ řekla mluvčí.

V případě, že se policistům podaří objasnit, kdo má krádež na svědomí, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky klarinet, Americká, krádež, Liberec, pátrání

Přišel o klarinet za čtyřicet tisíc. Zloděj mu ho vzal nejspíš v autobuse  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.