Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Starší žena se na ulici dusila a kolabovala. Strážník za ní ze služebny běžel

Františkovský strážník David Fischer pomohl před pár dny zachránit život ženě, která nemohla dýchat a na ulici kolabovala. Sice si stačila zavolat záchranku, jenže už nedokázala přesně říct, kde je.

„Nevěděla, kde přesně se nachází, dovedla uvést pouze název ulice Vojanova, ale konkrétního popisu nebyla schopna. Nereagovala ani na zpětné volání,“ uvedla mluvčí strážníků Daniela Bušková.

Zdravotníci se tak obrátili na městskou policii, aby jim ženu pomohla najít. Přišla tedy chvíle pro Davida Fischera. „Strážník sprintem doběhl do ulice Vojanova a na vzdálenějším konci se mu podařilo nalézt nemocnou ženu, která upadala do bezvědomí. Čtyřiasedmdesátileté seniorce poskytl základní první pomoc, na místo nasměroval vozidlo zdravotní záchranné služby, a předal ji do péče lékaře,“ dodala mluvčí, podle které je strážník velmi dobrým atletem a držitelem řady sportovních medailí a ocenění.

Autoři | Foto MP Liberec

Štítky městská policie, Vojanova, Františkov, David Fischer

Starší žena se na ulici dusila a kolabovala. Strážník za ní ze služebny běžel  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.