Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nehodu v Dětřichově nejspíš zavinil jiný řidič. Nedal přednost a navíc ujel

Při páteční večerní nehodě se na rovince v Dětřichově převrátila dodávka. V ní přitom cestovalo devět lidí a všichni se při nehodě zranili. Z policejního vyšetřování zatím vyplývá, že řidič dodávky se snažil vyhnout autu, které mu vjelo do cesty z vedlejší ulice. Policisté po tomto řidiči nyní pátrají a obrací se i na veřejnost.

Dodávka jela ve směru od Frýdlantu na Liberec. Na rovném úseku předjížděla jiné osobní vozidlo a ve chvíli, kdy dokončovala předjíždění a zařazovala se z levého do pravého jízdního pruhu, se její řidič podle policie zřejmě zalekl osobního vozidla, které mělo vyjíždět z vedlejší komunikace od Dětřichova na silnici I/13 a pokusil se o úhybný manévr. „Řidič dodávky v důsledku toho dostal smyk a vyjel vpravo mimo vozovku do příkopu, kde se převrátil s vozidlem na střechu. Při tom ještě poškodil plot u rodinného domu,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

ČTĚTE TAKÉ: Při nehodě dodávky se zranilo devět lidí

Řidič osobního vozidla, jedoucího od Dětřichova, neposkytl na místě nehody první pomoc a ujel, pravděpodobně ve směru na Frýdlant. „Mělo by se jednat o vozidlo modré nebo šedé barvy,“ upřesnila mluvčí.

Policisté nemohli u řidiče dodávky provést orientační dechovou zkoušku na alkohol z důvodu zdravotního stavu, vyžádali si proto odběr krve v nemocnici.

Nehodu nadále vyšetřují policisté, kteří se obrací na veřejnost. „Pátráme po řidiči osobního vozidla modré nebo šedé barvy, které z místa nehody ujelo. V souvislosti s tím se obracíme na případné svědky události, kteří si něčeho všimli, či na samotného řidiče, který od nehody ujel, aby se přihlásili policistům prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158, aby tak mohli objektivně posoudit nehodový děj,“ dodala Šrýtrová.

Autoři | Foto Hasiči Frýdlant

Štítky nehoda, Dětřichov, ZZSLK, policie, havárie, osobní vůz, Frýdlant, Liberec

Nehodu v Dětřichově nejspíš zavinil jiný řidič. Nedal přednost a navíc ujel  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.