Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Bezdomovec vlezl za bílého dne lidem na balkon. Chtěl ukrást demižon s vínem

Alkohol na balkóně jednoho z domů ve Vesci v Pastelové ulici zlákal třiatřicetiletého bezdomovce. Bylo přitom krátce po půl druhé, když na balkon vylezl a chtěl si odnést pětilitrový demižón bílého vína. Jenže majitelé bytu byli v tu chvíli doma.

„Ve chvíli, kdy žena seděla v křesle obývacího pokoje, objevil se za balkonovými dveřmi obličej cizího muže. Žena vyděšená vykřikla, že mají na balkónu zloděje, kdy v tom přiběhl její manžel z jiné místnosti a otevřel dveře na balkón. Přitom už cizí muž skákal z balkónu dolů a následně ještě v doprovodu druhého muže odešli za roh domu,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Jenže majitel domu se za dvojicí vydal a také zalarmoval policii. „Po chvíli se oba muži rozdělili. Jeden z mužů měl namířeno směrem k sídlišti v Zeleném Údolí. Zde již na něj čekala policejní hlídka,“ dodala mluvčí.

Zadržený muž pak vypověděl, že se motal po Liberci se svým známým, prohledávali kontejnery, až narazili na zmíněný balkon a alkohol. Když si ho ale všimli lidé z bytu, odešel.

„Vratislavičtí policisté sdělili 33letému muži ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve stádiu pokusu a přečinu porušování domovní svobody, za které jej může nyní soud poslat až na tři roky do vězení,“ uzavřela Šrýtrová.

Autoři | Foto

Štítky balkon, bezdomovec krádež, alkohol, Vesec, dům, víno, Zelené údolí, Liberec

Bezdomovec vlezl za bílého dne lidem na balkon. Chtěl ukrást demižon s vínem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.