Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ujížděl před policisty, chtěl se schovat v garáži. Legitimoval se platební kartou

Vlastně mu to málem prošlo. Silně opilý řidič si v Liberci vyjel na nákupy, jenže si ho při cestě domů všiml policista, který se vracel ze služby. Auto před ním totiž zničeho nic měnilo rychlost a také po silnici kličkovalo. Policista se rozhodl vůz zastavit, jenže jeho řidič na žádné signály nedbal a šinul si to k domovu.

Řidič nakonec ujížděl skoro dva kilometry. Nejprve projel Hrubínovou ulicí a pak zastavil nedaleko vysokoškolských kolejí před garáží. Do ní chtěl nejspíš vjet a policistovi zmizet, jenže garáž byla zavřená.

„Policista okamžitě přistoupil k řidiči, požádal jej o vystoupení a předložení dokladů potřebných pro řízení. Skleněný pohled a odér linoucí se z vozu prozrazovaly, že si neschopnost k řízení způsobil pravděpodobně požitím alkoholu,“ řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Pokusil se o útěk

Muž tedy vystoupil a místo spolupráce se snažil utéct. To se mu ale nepovedlo a policista ho po pár metrech doběhl. Pak už na místo přijela další hlídka a řidič další pokusy o únik vzdal.

Jeho představení ale pokračovalo dál. Policísté po něm chtěli doklady, on jim stále dokola předkládal platební kartu.

Přes dvě promile

A tak s ním hlídka zamířila na služebnu, kde podstoupil opakovanou dechovou zkoušku. Výsledek? Přes dvě promile.

Policisté pak muži zadrželi řidičák, propustili ho a předvolali jej za pár dní. „Ve zkráceném přípravném trestním řízení mu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodal mluvčí.

Autoři | Foto

Štítky Liberec, řidič, alkohol, policie, garáž

Ujížděl před policisty, chtěl se schovat v garáži. Legitimoval se platební kartou  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.