Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Dětský tábor uprostřed lesa shořel. S ohněm bojovalo devět jednotek hasičů

, aktualizováno 30. listopadu 2018, 9:28

Krátce po desáté hodině večer vyjeli hasiči k požáru opuštěného dětského tábora nedaleko Bezdězu. Náročný zásah uprostřed lesa si vyžádal devět jednotek hasičů. Oheň se podařilo uhasit až po třetí hodině ráno.

„V době příjezdu hasičů byla požárem zcela zachvácena hlavní budova a pět chatek. Kvůli silnému větru a mrazivému počasí hrozilo jeho rozšíření na koruny stromů. Hasiči okamžitě nasadili 3 vodní proudy, tak aby dostali živel co nejdříve pod kontrolu," uvedla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

P/ožár byl ale velmi rozsáhlý, na místo tak byly povolány další jednotky.  Byl vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu a s ohněm nakonec bojovalo 9 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů, kteří hasili 6 útočnými proudy vody. „Museli jsme zřídit kyvadlovou dopravu vody velkoobjemovými cisternami z nedaleké obce," sdělil velitel zásahu nprap. Tomáš Kohout. Na místě hasiči zasahovali v dýchací technice a nezbytné bylo i použití termokamery a osvětlovacího agregátu. 

Krátce po jedenácté hodině se podařilo požár lokalizovat, hašení ale trvalo ještě několik hodin. Na své základny se jednotky vrátily po půl čtvrté ráno.

Požár zasáhl celkem 12 chatek a zcela shořela i hlavní budova rekreačního areálu „Škoda způsobená požárem a příčina jeho vzniku je v současné době v šetření HZS LK a Policie ČR," doplnila mluvčí

Autoři | Foto Hasiči Mimoň

Štítky požár, Bezděz, hasiči, dětský tábor, Tomáš Kohout, Policie České republiky, les

FOTO, VIDEO: Dětský tábor uprostřed lesa shořel. S ohněm bojovalo devět jednotek hasičů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.