Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Strážníci se zaměří na Fügnerku. Stát budou i u přechodu na Perštýn

Na terminál veřejné dopravy ve Fügnerově ulici a také jeho bezprostřední okolí se hodlá více zaměřit městská policie. Během dne bude hlídka na místě dokonce nepřetržitě a strážníci se chtějí zaměřit i na přechod pro chodce u bývalého Plauditu, kde kvůli chodcům často vznikají dlouhé kolony aut.

Fügnerka je problematickou libereckou lokalitou. Denně tu projdou desetitisíce lidí, okolí je spojeno s vysokou drobnou kriminalitou. „Lavičky určené k odpočinku bývají obsazeny sociálně nepřizpůsobivými občany, kteří přímo nepáchají trestnou činnost, ale obtěžují procházející občany,“ doplnila mluvčí městské policie Daniela Bušková.

Na místě se tak od deseti do dvaadvaceti hodin bude neustále pohybovat hlídka strážníků. „Budou se zaměřovat na dodržování veřejného pořádku, na dodržování obecných pravidel občanského soužití, na dodržování zákazu požívání alkoholu a zákazu kouření a preventivně budou předcházet pouliční a majetkové trestné činnosti,“ dodala.

Městská policie Liberec

V loňském roce řešila Městská policie Liberec v ulici Fügnerova na 400 majetkových přestupků, na pokutách uložila téměř 250 tisíc korun. V roce 2018 strážníci projednali téměř 300 přestupků s uloženými pokutami 350 tisíc korun.

Zhruba do dvou týdnů by pak měla být hlídka strážníků také u frekventovaného přechodu před bývalým Plauditem. „Zejména v ranní dopravní špičce dochází k dlouhým čekacím prodlevám a tvoří se fronty vozidel, což zpomaluje provoz. Strážníci by měli regulovat pohyb chodců přes přechod, a tím umožnit plynulejší dopravu,“ uvedl primátor města Liberce Jaroslav Zámečník.

Fügnerku navíc hlídají i dva nové kamery, další je také umístěna přímo v čekárně MHD, dvě výškové kamery pokrývají ulici Fügnerova z různých úhlů a vše doplňuje mobilní kamera. „Cílem opatření městské policie je v maximální možné míře zajistit klid a veřejný pořádek ve zmíněné lokalitě tak, aby se zde občané cítili pokud možno bezpečně a byl zde zajištěn veřejný pořádek a čistota veřejného prostranství,“ uvedl ředitel strážníků Ladislav Krajčík.

Strážníci se chystají také na advent, zaměří na bezpečnost města, trhovců i občanů. „Zajištěn bude nepřetržitý dohled operátorů městského kamerového systému, v prostoru trhů od radnice po Dunaj bude v době 9.00 až 22.00 přítomna hlídka a strážníci zároveň budou provádět namátkové kontroly a kontroly v areálu bývalých LVT, který je určen k parkování vozidel trhovců, zejména v nočních hodinách,“ popsal Krajčík.

Autoři | Foto

Štítky strážníci, městská policie, Fügnerova, terminál, bezpečnost, advent, obecní policie, veřejný pořádek, Liberec, videokamera, Jaroslav Zámečník, Dunaj

Strážníci se zaměří na Fügnerku. Stát budou i u přechodu na Perštýn  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.