Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Hasiči bojovali s požárem na chrastavské farmě, zavinila ho nedbalost

, aktualizováno 1. prosince 2018, 18:11

Hasičské jednotky zasahovaly u nočního požáru na Koňské farmě Vysoká v Chrastavě. Nyní už znají i příčinu požáru, zavinila ho nedbalost.

Mrazivou noční tmu prořízlo pronikavé světlo a smrad spáleného dřeva. Hasiči bojovali s ohněm, který zachvátil střechu farmy Vysoká. Ta se nachází v Chrastavě v blízkosti silnice vedoucí z Horní Chrastavy do Nové Vsi.

Z důvodu této události byla uzavřena ulice Školní, kudy hasiči dodávali vodu. Naštěstí se při požáru nikdo nezranil. Na lokalizaci požáru se podílelo šesnáct jednotek hasičů. „Hašení probíhalo celkem ze čtyř žebříků,“ sdělila mluvčí hasičů Pavlína Bílková. Dle ní komplikovalo situaci množství nahromaděného sena, které se nacházelo v blízkosti ohně.

Požár byl oznámen v deset hodin večer prostřednictvím tísňové linky158. „Požár zasáhl ubytovací část objektu. Z místa byly evakuovány přibližně dvě desítky osob,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová. Dnes byl na místo přivolán i speciálně vycvičený pes, který je specialistou na vyhledávání akcelerantů hoření. 

„Na základě šetření bylo zjištěno, že příčinou požáru byla nedbalost,“ dodala Sochorová. Plameny zažehl pravděpodobě jediný uhlík z popela, který někdo vysypal z kamen na dvůr. Předběžná škoda je zatím odhadována na 50 až 60 milionů korun. Případ, kde by viníkovi mohlo hrozit obvinění ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti, šetří chrastavští policisté spolu s libereckými kriminalisty.

Autoři | Foto čtenář Drbny

Štítky požár, Chrastava, Vysoká, hasiči, statek, Horní Chrastava

FOTO, VIDEO: Hasiči bojovali s požárem na chrastavské farmě, zavinila ho nedbalost  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.